maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hyvää pääsiäistä ja kevään jatkoa

Etukajuutta riisuttuna
No nyt alkaa jo tuo sulan veden raja hipoa niin läheltä rantaviivaa että kiirehän tässä tulee! No onneksi tuli tämä pääsiäinen niin voi sukeltaa pressun alle koko pitkäksi viikonlopuksi...
Keskikajuutta riisuttuna
Viime päivityksestä on edetty sen verran että lämppärin ja jääkaapin toiminta on testattu ja molemmat toimii, etukajuutan katto on purettu ja vene on riisuttu jo niin paljaaksi ettei siinä ole enää mitään irroitettavaa. Tämän päivän vietin taas hiomakone kädessä ja nyt on etu- ja keskikajuutan puurakenteet hiottu ja huomisen jälkeen pitäisi olla kaikki veneen puuosat paljaalla puupinnalla. Tulevan kahden viikon aikana olisi ohjelmassa mm. myrkkymaalien hiekkapuhallus ja koneen huolto. Siinä moottorihuollossa riittääkin jännittämistä, mikähän tuomio mahtaa tulla. Itse kun olen noiden moottoriasioiden kanssa täysi poropeukalo niin olen päättänyt jättää koneen huollon ammattilaisten haltuun.
Parin viikon päästä alkaa mun talviloma ja olenkin tilannut Deco Väristä tankkiautollisen petsiä ja Tonkkaria, joten ei pitäisi tulla lomalla tekemisen puutetta.
Veneen osien purkutöiden aikana on taas löytynyt uusia yllätyksiä, tällä kertaa ulkokansista ja takakajuutan paapurin puoleisesta sivuseinästä. Ulkokansien rakennehan on vaneri joka on pinnoitettu jollain teakjäljitelmä muovimatolla ja ajanhammas yhdistettynä kosteuteen on tuonut mukanaan omat ongelmansa. Onneksi kansiongelma ei ole niin paha, että pitäisi ryhtyä toimeen heti vaan täytyyhän jotain tekemistä jättää ensi talveen. Joten ensi syksynä vuorossa ulkokansien uusinta. Takakajuutan sivuseinä oli imenyt vettä katto-ongelmien takia sen verran, että purkuunhan sekin meni.
Nyt on sisälattian teakvanerit, kölin irokot ja sivuseinän mahonkivaneri tilattu Seppälän Venetarvikkeelta joten kunhan ne saapuu pihaan niin saadaan korjaustyöt kunnolla käyntiin.

Sivuseinän purkutyö käynnissä
Eilen sain Deco Väristä ulkopintojen petsin ja vene tulikin petsattua ulkopinnoilta suurimmalta osin. Lakkauskin alkaa heti kun aika riittää, tänään ilmestyi pihaan 5l Le Tonkinoisia joten siitä ei ainakaan homma jää vaiheeseen. Sää suosi eilen petsailu hommia niin hyvin, että hiki valui lippiksen alta yhtenä virtana, pressun alla oli varmaankin +30C.

1 kommentti:

  1. Meillä samanlainen projekti. Olisi kiva nähdä entiöintikuviasi enemmän.

    VastaaPoista