maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kevät tulla kolkuttaa

Blogin kirjoittelu on jäänyt vähän vähemmälle kaikkien kevät kiireiden keskellä. Mutta Fanny ei ole päässyt unohtumaan eli joka päivä jotakin. Toistaiseksi olen vielä joutunut tyytymään purettujen osien kunnostukseen, mutta aurinko alkaa paistella jo niillä korkeuksilla, että tuli jo eilen kurkattua mitä sinne pressun alle kuuluu. Kaikkihan siellä lumikinosten keskellä tuntui olevan entisellään, kukaan ei ollut viitsinyt hioa myrkkymaaleja pohjasta tms.
Kevään remonttiohjelma on pysynyt entisellään lukuun ottamatta etukajuutan kattoa jonka alunperin ajattelin ainoastaan pinnoittaa. Nyt talven aikana olen tajunnut että etukajuutan puuosien paha hilseilyhän johtuu katon saumojen huonosta kunnosta, eli koko katto vaihtoon. Valomaston teettämisessä tulin toisiin ajatuksiin, kun pienen hiontatuokion jälkeen totesin sen olevan muutakin kuin kukkamultaa eli kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Saatiin eilen naapurin ukon kanssa raahattua
kapteenin penkki kotiterassille ja eihän sitä malttanut siihen jättää, joten ei kun hiomakone käyntiin. 
Niin tulihan sitä haettua uusia inspiraatioita Venemessuiltakin, kiitos Hempel/Deco Väri. Ikäväkseni täytyy myöntää, että siellä tuli veneähky. Kaikkea, mahdollista ja liian paljon minun makuuni. Mukaan tarttui läjä esitteitä, kompassi ja Itäisen Suomenlahden merikortti. Ja sori Timo kun en ehtinyt moikkaamaan siellä Nautione:n osastolla.
Tässä tämän päivän satoa eli takakajuutan ovi neljännen lakkauksen jälkeen.
Nyt olisi tavoitteena saada nuo kaikki irto-osat ml. kapteenin ja perämiehen penkit kunnostettua ennen Pääsiäistä. Silloin alkaa mun talviloma ja aion viettää sen tehokkaasti rannassa veneen kimpussa. Ps vaimokin on antanut luvan.
Ai niin tää blogikin pitäis varmaan nimetä uusiksi? Selvittelin tässä talven aikana venemallien lyhenteitä ms, my, sy jne ja totesin etteihän tämä minun Fanny mikään MS(Motor Ship) ole vaan se on MY(Motor Yacht). Kielitaitoisimmat varmaankin ymmärtävät tämän hämmennykseni MY Fannysta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti