lauantai 7. tammikuuta 2012

Miten tähän on päädytty ja mitä sitten

Aloittelinkin tämän blogin kirjoituksen niin vauhdilla, että unohtui laittaa ihan perustiedot blogista ja miksi tätä teen.
Pescadore Suvaksella
Koko höyryäminen alkoi viime Heinäkuiseltä Savonlinna-Kuopio venereissulta, jonne ystäväni Timppa sai minut väkisin houkuteltua (yksi maininta sivulauseessa ja minä olin jo reppua pakkaamassa). Neljän päivän mahtava reissu Heinäveden reitillä hienolla vanhalla nuottaveneellä (Paska Dooris=Pescadore) ja minä olin myyty. Seuraavat pari kuukautta menikin sitten nettivene.com:ssa, Uivassa Venenäyttelyssä, jne.

Fanny sattui kohdalleni kun avasin sanaisen arkkuni eräälle yhteistyökumppanilleni, hänellä sattui seisomaan mökin pihassa yksi ylimääräinen Tristan. Se oli menoa, no vaati se pientä neuvottelua kotona, mutta Syyskuussa Fanny lipui tyylikkäästi Puotilan rantaan JJ Oksasen lavetin päällä ja siitä se nostettiin suoraan trailerin päälle odottamaan ensi kesää.
Matka Haminasta kohti Helsinkiä voi alkaa.

Optimistisen ajatusmaailman omaavana kuvittelen, että ensi kesänä Fanny lipuu ainakin veneseuramme laituriin vesitse ja jos luoja suo niin ainakin Helsingin lähialueiden saaristo ja miksei Virokin saisi ihastella upeaa ilmestystä. Seuraavan (-13) kesän tavoite on päästä Saimaalle.

No aika näyttää miten se Fanny lipuu vai muuttuuko heti alkujaan sukellusveneeksi? Venehän on rungoltaa (lasikuitu) terve ja puuosatkin pääosin uutta pinnoitusta vaille valmiit, mutta moottori onkin se kysymysmerkki. Aiemman omistajan mukaan pitäisi olla kunnossa, öljyt ja nesteet on ok ja käsin pyörittämällä kuullostaa terveeltä, mutta ensi kevään perushuolto kertoo mikä on tositarina...
Ai niin, nykyisin vaimoni on alkanut kutsua venettä minun kakkosvaimoksi, se kertoo varmaan kunnostusintensiteetistä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti